Brood-dieet.nl
 
Home Zoeken Contact
  Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Mond tot mond  -   Links 

 • Wat is het brood-dieet?

 • Hoe werkt het?

 • Voordelen en nadelen

 • Praktijkvoorbeeld

 • Brood recepten

 • Dieet-tips

 • 10 Afslankgeheimen

    Meer dieten vind je
    bij Dieet-wijzer.nl:

    - Atkins Dieet
    - Sonja Bakker
    - South Beach dieet
    - Montignac dieet
    - Weight watchers  Ook leuk:
  Test je relatie!
  Ben je sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers? Ben je sensueel?

  Trek een tarotkaart
  Wat hebben de kaarten van de tarot vandaag voor jou in petto?

  Daten doe je zo!
  Ben je op zoek naar een leuke date? Bij Webliefde.nl lees je alles over internet-dating.


 • Wat is het brood-dieet?

  In de jaren tachtig was het brood-dieet een revolutionair dieet. Meer dan twee miljoen mensen gebruikten het brood-dieet om af te vallen. Het brood-dieet was jarenlang enorm populair, tot het een beetje in de vergetelheid raakte. Onder de naam 'broodwisseldieet' heeft het Voedingscentrum Brood het dieet nu opnieuw gelanceerd.

  Het brood-dieet werd in 1984 geintroduceerd door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. Het dieet is een wisseldieet. De basis van het brood-dieet is dat je om de dag alleen brood eet met hierbij water, koffie of thee. Op de andere dagen mag je normaal eten. Zelfs een tussendoortje is dan toegestaan. Het idee is dat op deze manier de alvleesklier wordt getraind. Er wordt geen overtollige insuline meer aangemaakt.

  Wit is ook gezond
  Het brood-dieet werkt het beste wanneer je 'donker' brood zoals volkorenbrood of meergranenbrood eet. Maar het is sinds de invoering van moutmeel allang niet meer zo dat witbrood ongezonder is dan bruin brood. Wit brood bevat dezelfde voedingsstoffen. Ook witbrood bevat vezels, vitaminen en mineralen. In bruin brood zit alleen wat meer.

  Veel voordelen
  Het brood-dieet kent veel voordelen. Het is eenvoudig, het is gemakkelijk vol te houden en het werkt erg goed. Zeker wanneer je naast het brood-dieet besluit om meer te bewegen dan je normaal deed, kun je wel twee kilo per week kwijtraken. Bovendien is het brood-dieet goedkoop.

  Groente en fruit
  Om succesvol af te vallen is het vanzelfsprekend wel nodig dat je op de dagen dat je geen brood eet, voldoende gezonde voeding binnen krijgt. Let er vooral op dat je voldoende groente en fruit eet. Sla geen maaltijden over.

  Voldoende voedingsstoffen
  Een tijd lang is gedacht dat je met het brood-dieet onvoldoende stoffen binnenkreeg, maar TNO heeft het onderzocht en dat blijkt niet het geval te zijn. Wel wordt aangeraden om het brood-dieet niet langer dan zes weken achter elkaar te doen.

  Copyright - Privacybeleid