Brood-dieet.nl
 
Home Zoeken Contact
  Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Mond tot mond  -   Links 

 • Wat is het brood-dieet?

 • Hoe werkt het?

 • Voordelen en nadelen

 • Praktijkvoorbeeld

 • Brood recepten

 • Dieet-tips

 • 10 Afslankgeheimen

    Meer dieten vind je
    bij Dieet-wijzer.nl:

    - Atkins Dieet
    - Sonja Bakker
    - South Beach dieet
    - Montignac dieet
    - Weight watchers  Ook leuk:
  Test je relatie!
  Ben je sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers? Ben je sensueel?

  Trek een tarotkaart
  Wat hebben de kaarten van de tarot vandaag voor jou in petto?

  Daten doe je zo!
  Ben je op zoek naar een leuke date? Bij Webliefde.nl lees je alles over internet-dating.


 • Hoe werkt het Brood Dieet?

  Toen het brood-dieet in de jaren tachtig werd geintroduceerd vonden veel mensen het maar een raar dieet. Brood stond juist bekend als een echte dikmaker. Ten onrechte bleek al snel, want met het brood-dieet kun je eenvoudig twee kilo per week kwijtraken.

  Het imago van brood is zo'n beetje tegenovergesteld aan de werkelijke functie van brood. Veel mensen denken dat brood veel koolhydraten bevat, omdat het van meel gemaakt wordt. Dat is een misvatting. Brood heeft de perfecte eigenschappen om overgewicht te voorkomen en tegen te gaan.

  Vezels
  Het toverwoord is vezels. Brood, zeker donker brood zoals meergranen of volkorenbrood, is rijk aan vezels. En vezels zorgen er voor dat je je snel verzadigd voelt, waardoor je minder snel honger krijgt en je dus minder eet. Brood zit bovendien vol B-vitamines en mineralen.

  Weinig vet
  Bovendien bevat brood weinig vet. Het is het rijke (zoete) beleg dat brood ongezond kan maken. Halvarine, mager vlees en magere kaas zijn een goede keuze als je op je gewicht wilt letten. roomboter, pindakaas en chocopasta zijn dat natuurlijk niet.

  Groente en fruit
  Als je met het brood-dieet succesvol wil afvallen is het vanzelfsprekend wel nodig dat je op de dagen dat je geen brood eet, voldoende gezonde voeding binnen krijgt. Let er vooral op dat je voldoende groente en fruit eet. Ook belangrijk: sla geen maaltijden over.

  Voldoende voedingsstoffen
  Een tijd lang is gedacht dat je met het brood-dieet onvoldoende stoffen binnenkreeg, maar TNO heeft het onderzocht en dat blijkt niet het geval te zijn. Wel wordt aangeraden om het brood-dieet niet langer dan zes weken achter elkaar te doen.

  Copyright - Privacybeleid