Brood-dieet.nl
 
Home Zoeken Contact
  Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Mond tot mond  -   Links 

 • Wat is het brood-dieet?

 • Hoe werkt het?

 • Voordelen en nadelen

 • Praktijkvoorbeeld

 • Brood recepten

 • Dieet-tips

 • 10 Afslankgeheimen

    Meer dieten vind je
    bij Dieet-wijzer.nl:

    - Atkins Dieet
    - Sonja Bakker
    - South Beach dieet
    - Montignac dieet
    - Weight watchers  Ook leuk:
  Test je relatie!
  Ben je sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers? Ben je sensueel?

  Trek een tarotkaart
  Wat hebben de kaarten van de tarot vandaag voor jou in petto?

  Daten doe je zo!
  Ben je op zoek naar een leuke date? Bij Webliefde.nl lees je alles over internet-dating.

 • 10 Afslankgeheimen

  Afslanken is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je jezelf voorneemt om een paar kilo's te verliezen, dan maak je een keuze die een verandering in je (eet-)gedrag tot gevolg heeft. En dat is soms best moeilijk. Hoe kun je voorkomen dat je je wens om af te slanken onderdrukt met koek en chocola?


  1. Kies voor kwaliteit
  Als je op dieet bent, ontzeg je jezelf dingen die je eigenlijk wel eet. Die lekkere dingen ga je missen, en dat maakt het niet makkelijk om gemotiveerd te blijven. Zorg er daarom voor dat wat je eet ook echt lekker is. Van een crackertje is ook met mager beleg, groente en kruiden heel veel te maken.

  2. Drink veel
  Voldoende drinken is sowieso gezond, maar als je een dieet volgt is veel drinken extra belangrijk. Wanneer je anderhalf tot twee liter per dag drinkt, merk je dat je vaker een verzadigd gevoel hebt en dus minder behoefte voelt om wat te eten. Er zijn veel dranken die geen of bijna geen calorieen bevatten zoals bijvoorbeeld water, thee, kruidenthee en light frisdranken.

  3. Geef het door
  Als je mensen in je omgeving vertelt dat je op je gewicht let, voorkom je dat ze je in de verleiding brengen door je dingen voor te schotelen die je eigenlijk niet wilt eten. Bovendien zul je minder makkelijk een roomsoes naar binnen werken als mensen in je omgeving weten dat je af wilt vallen.

  4. Eet zittend
  Dwing jezelf om niet staand te eten. Je zult verbaasd staan om te ontdekken hoe veel en hoe vaak je eigenlijk iets in je mond stopt terwijl je iets staat te doen. Tijdens het koken, terwijl je iets in de kast zet. Mijmerend voor de open koelkast... Al die staande tussendoortjes tikken enorm aan. Door niet meer staand, maar altijd zittend te eten, eet je bovendien bewuster.

  5. Stop emotioneel eten
  Veel mensen beginnen te eten als ze in een bepaalde stemming zijn. Ze willen snoepen als ze zich verdrietig voelen, of ergens op kauwen als ze zich vervelen. Probeer dit niet te doen. Je kunt jezelf programmeren om in zo'n geval een kopje thee te drinken.

  6. Doorbreek je patronen
  Succesvol afslanken heeft ook te maken met het doorbreken van je eetpatronen. Als je van jezelf weet dat je graag iets knabbelt als je voor de tv zit, vervang chips en pinda's dan door gezonde snacks zoals komkommer, wortel of augurk.

  7. Beweeg meer
  Als je meer beweegt, verbruik je meer energie. En wanneer je meer energie verbruikt, val je sneller af. Met een uur winkelen verbruik je al snel 150 calorieen. Veel beweging is bovendien goed voor je conditie.

  8. Eet van kleine bordjes
  Het klinkt misschien raar, maar het werkt wel. Als je van een kleiner bord eet, heb je de neiging om minder te eten. Leer jezelf aan om te stoppen met eten als je genoeg hebt gehad. Je bord hoeft echt niet leeg.

  9. Wees reeel
  Niets is zo frustrerend als het niet bereiken van je doelen. Natuurlijk kun je jezelf voornemen om acht kilo in een maand te verliezen. Maar is het ook realistisch? Kies reele doelen. Wanneer je in een maand tijd twee kilo verliest, is dat niet alleen makkelijker, maar ook beter voor je lijf.

  10. Houdt moed!
  Het is niet erg als je een keer zondigt en overdadig veel dingen eet die je volgens je dieet beter kunt laten staan. Geef de moed niet meteen op. Geniet van je zonden en ga de volgende dag weer met frisse moed verder met je dieet. Lukt het echt niet om af te vallen, dan kun je altijd naar een dietist. Die kan je helpen om samen een plan van aanpak te maken.

  Copyright - Privacybeleid