Brood-dieet.nl
 
Home Zoeken Contact
  Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Mond tot mond  -   Links 

 • Wat is het brood-dieet?

 • Hoe werkt het?

 • Voordelen en nadelen

 • Praktijkvoorbeeld

 • Brood recepten

 • Dieet-tips

 • 10 Afslankgeheimen

    Meer dieten vind je
    bij Dieet-wijzer.nl:

    - Atkins Dieet
    - Sonja Bakker
    - South Beach dieet
    - Montignac dieet
    - Weight watchers  Ook leuk:
  Test je relatie!
  Ben je sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers? Ben je sensueel?

  Trek een tarotkaart
  Wat hebben de kaarten van de tarot vandaag voor jou in petto?

  Daten doe je zo!
  Ben je op zoek naar een leuke date? Bij Webliefde.nl lees je alles over internet-dating.


 • Voordelen en nadelen

  Het brood-dieet heeft, net als veel andere dieten, echte fans en echte tegenstanders. Allebei de kampen hebben zo hun eigen argumenten om aan te tonen waarom het brood-dieet 'goed' of 'slecht' is. We zetten de argumenten hieronder voor je op een rijtje.

  Voor: het werkt!
  Het is een belangrijk ijkpunt bij ieder dieet: werkt het of werkt het niet? Over het brood-dieet is iedereen het eigenlijk wel eens. Het werkt. Zeker wanneer je naast het brood-dieet besluit om meer te bewegen dan je normaal deed, kun je wel twee kilo per week kwijtraken.

  Voor: het is eenvoudig
  Het brood-dieet is in vergelijking met veel andere dieten erg eenvoudig. De ene dag eet je alleen brood. De andere dag eet je 'normaal'. Je hebt geen last van gedoe met punten tellen, je hoeft geen calorieen te tellen en je hoeft niks meer af te wegen.

  Voor: makkelijk vol te houden
  Het brood-dieet is een wisseldieet. Dat betekent dat je om de dag normaal eet. Die wisseldagen zorgen ervoor dat het brood-dieet makkelijk is vol te houden. Bovendien is het brood-dieet makkelijk te combineren met de eetwensen van eventuele huisgenoten.

  Voor: het is goedkoop
  Zelfs wanneer je om jezelf te verwennen op brooddagen alleen maar lekkere broodjes bij de bakker haalt, is het brood-dieet een goedkoop ontbijt. Er hoeven geen (dure) light-producten, afslankmiddelen of andere poespas voor in huis gehaald te worden.

  Tegen: zo er af, zo er weer aan
  Tegenstanders voeren aan dat je met het brood-dieet weliswaar snel veel gewicht kunt verliezen, maar dat die kilo's weer net zo hard terug komen als je er mee stopt! Dit argument is overigens op veel dieten van toepassing. Iedere dietist en gewichtsconsulent kan het je vertellen: de enige manier om blijvend op gewicht te blijven, is door je eetpatroon en leefpatroon aan te passen.

  Tegen: maagklachten
  Een kleine groep mensen die het brood-dieet volgt, krijgt na een tijdje last van maagklachten. Ga niet door met het brood-dieet wanneer dit bij jou voorkomt. Overleg eventueel met een dietiste om te kijken wat voor jou misschien beter werkt.

  Tegen: onvoldoende stoffen
  Een tijd lang is gedacht dat je met het brood-dieet onvoldoende stoffen binnenkreeg. Dit is door TNO echter oinderzocht en TNO concludeert dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt als je ervoor zorgt dat je op wisseldagen voldoende groente en fruit eet. Wel wordt aangeraden om het brood-dieet niet langer dan zes weken achter elkaar te doen.


  Copyright - Privacybeleid